Design

The Salaam Centre draws upon our rich Islamic cultural heritage, fusing it with cutting edge design to create an architectural landscape in tune with our vision.

The Piazza, a tribute to the iconic courtyard, provides a vibrant social space between the sanctum of the Centre and the world outside. Shafts of light permeating the building and gardens with running streams help create a quiet haven away from our busy lives.Integral to the centres philosophy is environmental sustainability.

Our aim includes minimising C02 emissions, conserving energy reducing waste and maximising our recycling. We will produce a quarter of our own energy needs and use less than half the water that a standard building would use through the extensive use of green technology.

Copyright © 2018 The Salaam Centre - Design and Hosted by Projekt Maverick. All rights reserved.